به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، قاسم سلیمانی دشتکی استاندار خوزستان در نشست ستاد مدیریت بحران استان با موضوع طرح احیای کانونهای گرد و غبار و آبرسانی به کانونهای ریزگرد و نخیلات شادگان با حضور رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، بیان کرد: از سال ۹۵ تا ۹۹ در حدود ۳۹۰ میلیارد تومان اعتبار برای بیابانزدایی در خوزستان اختصاص داده است.
وی با اشاره به خشکسالی شدید امسال در خوزستان، اظهار امیدواری کرد تا اقداماتی که در قالب درختکاری انجام شده حفظ شده و به گستره آنها اضافه شود.
سلیمانی دشتکی افزود: یکی از برنامههای امسال منابع طبیعی، زراعت چوب در سطح ۷۰ هزار هکتار است که امسال ۱۳ هزار هکتار آن اجرایی میشود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه کشت دیم در خشکسالی ثمربخش نیست و زحمات کشاورزان به هدر میرود، کشت گیاهان دارویی و مثمر با مشارکت منابع طبیعی و جوامع محلی، امسال در سطح ۲ هزار هکتار در دستورکار قرار گرفته است.
سلیمانی دشتکی با تاکید بر ضرورت جایگزینی آبخیزداری و کشاورزی در زمینهای شیبدار به جای کشتهای غیراستاندارد و پیشرفت ۸۵ درصدی کانالهای آبرسانی به کانونهای گرد و غبار خوزستان، دامه داد: قرار است منابع طبیعی امسال برای اجرای این طرح برنامه مدونی ارایه دهد و ۲۰ میلیارد تومان برای ادامه کار اختصاص مییابد که در صورت رفع اشکال از بودجه سال ۹۹ و در غیراینصورت از بودجه امسال پرداخت میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه اعتبارات زیادی برای مهار کانونهای گرد و غبار هزینه شده، نمیتوان از اجرای این طرح عقب نشینی کرد، زیرا باعث از بین رفتن اقدامات انجام شده و هدر رقتن زحمات و میلیاردها تومان اعتبار میشود.
سلیمانی دشتکی با بیان اینکه عرصههای نهالکاری شده در صورت تامین نشدن آب خشک میشوند، اضافه کرد: در این نشست مصوب شد که سازمان آب و برق خوزستان در ۱۵ تا ۲۰ آینده، با اضافه کردن ۲ پمپ، تعداد پمپاژهای آبرسانی به کانونهای گرد و غبار را به چهار دستگاه برساند.
وی افزود: به فرمانداران، نیروی انتظامی و دادگستری نیز ابلاغ میشود که از برداشتهای غیرمجاز از کانالهای آبرسانی به کانونهای گرد و غبار جلوگیری کنند.
سلیمانی دشتکی ادامه داد: با سازمان برنامه و بودجه کشور مکاتبه میشود که به دلیل شرایط کرونا و شرایط اقتصادی، سال مالی را به جای پایان تیر، در پایان شهریور در نظر بگیرند.
استاندار خوزستان در ادامه با انتقاد از اختصاص آب شیرین رودخانه به صنایع بزرگ در خوزستان گفت: با وجود استقرار صنایع بزرگی همچون پتروشیمیها در کنار خلیج فارس، اما هیچکدام از این صنایع آب مورد نیاز خود را از دریا تامین نمیکنند.
وی افزود: هم اکنون آب مورد نیاز پتروشیمیها در خوزستان از آب کشاورزی و شرب تامین میشود، در حالیکه با شیرینسازی آب دریا و بازچرخانی پساب، امکان تامین نیاز آنها وجود دارد.
سلیمانی دشتکی اضافه کرد: با وزیر نیرو و معاون وی درباره جایگزینی هر چه سریعتر آب صنایع بزرگ و برنامه ریزی برای استفاده از آب دریا صحبت کردهام.
وی با بیان اینکه در خوزستان اشکال ساختاری زیادی در زمینه منابع و مصارف آب وجود دارد، ادامه داد: آب رودخانه کارون به صنایع فروخته میشود و بعد گفته میشود کمبود آب داریم، در حالیکه صنایع میتوانند پساب خود را بازچرخانی کنند.
سلیمانی دشتکی ادامه داد: نیشکر دریایی از پساب ایجاد کرده اما هیچگونه بازچرخانی و استفادهای از آن نمیشود.
نظر شما